De pendemie van de pandemie.

In moeilijke tijd groeit solidariteit.
Door pandemie bloeit pendemie.

Maart 2020. Het coronadoek valt. Wij, om het met het groot woord ‘communicatie-experts’ te stellen, willen een stevige steen bijdragen.
Vol goede moed vergezellen we de groep “communicatiepro’s tegen hashtag #COVID19BE”. Al snel blijkt dat we teveel doorlopend werk en teveel kleuter in ons bestaan hebben om ad hoc te kunnen ondersteunen.

Als doorwerkende mama van een jong kindje, woonachtig tegenover een getroffen woonzorgcentrum, voelt Lien het onweerstaanbaar verlangen om dagelijks een kwartiertje helemaal terug te plooien en verbaal te ontplooien. Jennifer voegt dagelijks beeld bij het woord. Land Van Zelf ontstaat spontaan.

In moeilijke tijd groeit solidariteit. Door pandemie bloeit pendemie. ‘Land Van Zelf’ verkoopt neergepende, tastbare herinneringen aan die ongeziene tijd van niet zien en niet aanraken. De opbrengst gaat integraal naar het Gents Solidariteitsfonds Voor Moeilijke Tijden, een samenwerkingsverband tussen 13 Gentse vzw's dat half maart, door Corona, werd opgericht. Een dichtbundeltje kost 20,20 euro, de waarde van een voedselbon. Onze win-win filosofie? Je doneert voor een goed doel en krijgt er een dichtbundeltje of andere neergepende goodies voor in de plaats. 

'Land Van Zelf' is geen literair gepolijst levenswerk, maar een ongepolijste 50 dagen durende zoektocht naar de gemeenschappelijke delers van een getroffen samenleving. 

In moeilijke tijd groeit solidariteit. Door pandemie bloeit pendemie. ‘Land Van Zelf’ verkoopt neergepende, tastbare herinneringen aan die ongeziene tijd van niet zien en niet aanraken. Help je onze pendemie te verspreiden? Samen bereiken we de solidariteitspiek.

www.landvanzelf.be